Karataş Kampüsümüzde Senato ve Akademik Kurul Toplantıları Gerçekleştirildi

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun başkanlığında; Karataş Kampüsümüzde, Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Toplantı Salonu’nda yapılan Yönetim Kurulu ve Senato Toplantılarının ardından Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Toplantı Salonu’nda, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Toplantı Odası’nda ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Toplantı Odası’nda Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantılara, Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Memet Kule; Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mesut Yalçın; Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muharrem Şahiner ve Karataş Kampüsü akademisyenleri katıldı.

Rektörümüz Karacoşkun, toplantılarda, kampüs içerisinde yaşanılan problemleri çözebilmek adına yoğun çaba sarf edildiğini, bu bağlamda, Karataş Kampüsü’nün kısa zaman içerisinde yenileneceğini; Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin hemen yanında bulunan lise binasının da kampüse dâhil edileceğini ifade etti.

Öğrencilerimizin motivasyonlarının yüksek olduğunu vurgulayan Rektörümüz Karacoşkun, bu durumun onların daha iyi yetiştirilebilmesi için çok büyük bir avantaj olduğunu belirtti. Karacoşkun, eğitimde üç boyutun son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Dolayısıyla bir akademisyen olarak öğrencilerin hem zihinlerine hem gönüllerine hem de davranışlarına yön vermek gerektiğine vurgu yaptı.

Rektörümüz Karacoşkun, yapılan akademik çalışmalar üzerinde durdu. Akademisyenlikte akademik başarının önemi kadar anlayışlı ve duyarlı olmanın gerekliğinden bahsetti. Öğrencilerin sorunlarını dinlemenin ve onları anlamanın iyi bir akademisyenin görevi olduğunu vurguladı.

Adalet ve merhamet kavramlarına değinen Rektörümüz Karacoşkun; adaletten sapmayıp merhameti de elden bırakmayarak dengenin kurulabileceğini ifade etti. Bu bağlamda adalet ve merhamet terazisi eşliğinde özelde öğrenciye genelde topluma vizyon katılabileceğini söyledi.

Rektörümüz Karacoşkun, Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Toplantı Salonu’nda yapılan Yönetim Kurulu ve Senato Toplantısı’nın ardından Profesörlük kadrosuna atanan Göker Durdu ile Doçentlik kadrosuna atanan Melda Akbaba ve Vahit Eren’e cübbelerini giydirdi. Toplantılar, Rektörümüz Karacoşkun’un akademik yükselme alan akademisyenlerimize hediye takdim etmesiyle sona erdi.