Kilis 7 Aralık Üniversitesi Butik Zeytinyağı Üretecek

Kilis 7 Aralık Üniversitesi, erken hasat soğuk sıkım ve yüksek polifenollü yani “butik zeytinyağı” üretimi için “Organik Zeytinyağı Üretiminde Kapasite Arttırım Modelinin Oluşturulması” başlıklı bir proje protokolü imzaladı.

Kilis Valiliğinin de desteklediği projeyi Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ve Kilis Organik Zeytin Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Polat imzaladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilecek projeye göre KİYÜ Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından üreticilere eğitim verilmesi, organik zeytinciliğin özendirilmesine ve Kilis yağlık zeytinyağında verimin yükseltilmesine yönelik çalışmaların yapılması, ilimizde oluşturulacak örnek uygulama bahçelerinde üretilecek zeytinlerden yüksek polifenollü zeytinyağı üretmek için üretim yapılması amaçlanıyor.