Üniversitemiz Öğrencilerinden COVİD-19 ile Mücadeleye Gönüllü Destek

Çin’in Hubei eyaletinin Wuhan şehrinde Aralık 2020’de gözlenen COVID-19, ülkemiz dâhil tüm dünyada hızla yayılmaya devam etmektedir. Dünyada toplam vaka sayısı bir milyona yaklaşırken, hayatını kaybedenlerin sayısı da 50 bini aşmıştır. Ülkemizde ilk vakanın gözlendiği 11 Mart 2020’den itibaren Sağlık Bakanlığımızın çabaları ile hastalığın yayılması engellenmeye çalışılmaktadır. Bu salgınla mücadele kapsamında Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ve Türkiye Halk Sağlığı Kronik Hastalıklar Enstitüsü (TÜSEB-TÜHKE) tarafından yürütülen 7159 nolu Sağlık Bakanlığı ve TÜSEB koordinasyonluğunda COVID-19 Tanı Merkezleri kurulmuştur. Üniversitemiz Moleküler Biyoloji ve Genetik Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans öğrencimiz Pemra Bakırhan bu projeye gönüllü olarak başvurmuş ve yardımcı personel olarak kabul edilmiştir. Salgının yayılmasını engellemek için hayatı pahasına çalışan sağlık personellerimize destek veren kıymetli gençlerimizle gurur duyuyor ve başarılarının devamını diliyoruz.