Üniversitemizde Kadınlara Özel Etkinlikler Düzenlendi

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle kadınlara yönelik farklı etkinlikler gerçekleştirildi.

Üniversitemizin Kadın Personeli İkindi Çayında Buluştu

Üniversitemizin akademik ve idari birimlerinde görev yapan akademisyen, memur, güvenlik görevlisi ve yardımcı hizmetlerdeki bayan personeller, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ve eşi Şehri Karacoşkun’un ev sahipliğinde ve üniversite üst yönetiminin katılımıyla düzenlenen “İkindi Çayı Buluşması”nda bir araya geldiler. Uygulama Oteli Restoranında düzenlenen, Rektör Karacoşkun ile eşi Şehri Karacoşkun’un tek tek karşıladığı bayan misafirlere, Karataş ve Mercidabık Kampüslerinde kendi adlarına çam ağacı dikildiğini gösteren belgeleri de verildi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun programda yaptığı selamlama konuşmasında, kadının toplumun merkezinde çok önemli bir konumda bulunduğunu söyleyerek, kadının niteliği ve kimliği ile toplumun her alanında yarattığı fark ile hak ettiği yere gelmesinin gerekliliğini vurguladı. Rektör Karacoşkun üniversite olarak kadınları önemsediklerini, yürütülen çalışmalarda üniversitede görev yapan kadın personellerin de aktif olarak katıldığını söyledi.

Öğr. Gör. Ali Nünükoğlu ve Öğr. Gör. Özgüç Acun Arslan’ın sunduğu müzik dinletisi ile devam eden program, verilen kokteylin ardından sona erdi.

Dünya Kadınlar Günü Paneli

Kadınlar Günü sebebiyle düzenlenen diğer etkinlik ise Muallim Rıfat Eğitim Fakültesinde yapılan, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADAMER) tarafından düzenlenen kadın konulu panel oldu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Ruhat Yaşar ve akademisyenlerin de katıldığı panelde, konuşmacılardan Dr. Öğr. Üyesi Zehra Gökçe “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Nasıl Anlamalıyız”; Dr. Öğr. Üyesi İpek Ağçadağ Çelik “Erken Yaşta ve Zorla Evlilik Üzerine Bir Değerlendirme”; Dr. Öğr. Üyesi Nehir Gündoğdu da “Toplumsal Cinsiyet Merceğini Kullanmak Ne Demek” başlıklı sunumlarıyla konuşmalarını gerçekleştirdiler.