Türkiye’nin Fırsat Penceresi: “Türk Yükseköğretimi” Konulu Toplantıya Katıldık

Üniversitemiz, YÖK Başkanlığınca Muş Alparslan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye’nin Fırsat Penceresi: “Türk Yükseköğretimi” konulu toplantıya katıldı. Toplantıda üniversitemizi Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun temsil etti.

Toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, YÖK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ile Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi kapsamında seçilen ilk sekiz ve yeni seçilen sekiz üniversite rektörünün yanı sıra aralarında Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nin de bulunduğu bölgedeki bazı üniversitelerin rektörleri de katıldı.

Toplantıda, YÖK’ün ülkemizdeki genç nüfusun eğitiminde yeni hedef olarak belirlediği “dijital dönüşüm ve okuryazarlık” konuları ile YÖK’ün geleceğin meslekleri alanında yaptığı çalışmalar ve açılan yeni lisans / lisansüstü programları ve üniversitelerin bölgesel kalkınmadaki rolleri üzerinde duruldu.

Yükseköğretimin dönüşümü ve geleceği hakkında önemli bilgi paylaşımlarının yapıldığı programın sonrasında, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığında, toplantıya katılan bütün üniversite rektörlerinin katılımıyla “Bölge Üniversiteleri Rektörleri Toplantısı” gerçekleştirildi.