Hemşirelik Haftası Etkinlikleri

Ramazan sebebiyle bir hafta öne alınan Hemşirelik Haftası etkinliği, üniversitemiz Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurahman Çetin’in açılış konuşmasıyla devam etti. Daha sonra kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, hemşirelik mesleğinin öneminden ve kutsiyetinden söz ederek, bu mesleğin aşk ve özveri ile gönüllülük esasıyla yapılan bir meslek olduğunu ifade ederek tüm hemşirelerin ve hemşire adaylarının hemşireler gününü kutladı.

Programda Y. Ş. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Duygu Ayar da yaptığı konuşmada hemşirelik mesleği konusundaki mesleki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı ve önerilerini dile getirdi. İl Sağlık Müdürlüğü'nden Hemşire Rüveyda Karaman da “Amerika’da Hemşirelik Eğitimi ve Branşlaşma” başlıklı bir sunum yaptı.

Program hemşirelik bölümü öğrencilerinin şiir ve müzik dinletisi sunumuyla sona erdi.