Üniversite Tanıtım Günleri Çalışması Başladı

İlimizde ve ilçelerimizde bulunan liselerin son sınıflarında öğrenim gören ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere yönelik düzenlenen “Üniversite Tanıtım Günleri” çalışması başladı.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi ile Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan tanıtım çalışmasıyla, dalında uzman akademisyenler, liselerde öğrencilerle bir araya gelerek üniversite ve bölüm tercihlerinde yerinde ve doğru adımların atılması, alan ve program seçimi ve değerlendirme konularında öğrencilere rehberlik etmektedir. Ayrıca Kilis 7 Aralık Üniversitesi tarafından öğrencilere sağlanan yemek, burs, barınma ve sosyal imkânlar konusunda öğrenciler bilgilendirilmektedir.

Üniversite tanıtım günleri çerçevesinde ilk olarak 15 Temmuz Şehitler Lisesi, Mübeccel-Suphi Yavaçca Sosyal Bilimler Lisesi, Mehmet Sanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Elbeyli Çok Programlı Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine yönelik tanıtım çalışmaları yapıldı. Akademisyenler, ilimizde ve ilçelerimizde bulunan liselerin son sınıf öğrencileriyle bir araya gelerek önümüzdeki haftalarda da tanıtım faaliyetlerine devam edecekler.