İŞKUR Artı Hizmet Noktası Üniversitemizde Açıldı

Türkiye İş Kurumu tarafından istihdama yönelik süreçlerin verimini ve hızını artırmak amacıyla projelendirilen ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde uygulanmaya başlayacak olan İŞKUR Artı Hizmet Noktası düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Kilis Valisi Recep Soytürk, İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Belediye Başkan Yardmcısı Kadir Çirtikoğlu Ak Parti İl Başkanı Av. Murat Karataş, il müdürleri ve çevre illerden gelen İŞKUR İl Müdürleri katıldı.

Açılışta hizmet noktası ile ilgili bilgiler veren Genel Müdür Cafer Uzunkaya, Kilis’in pilot il olduğunu söyleyerek, Artı Hizmet Ofisi ile istihdam hizmetlerini yerine getirirken, iş gücü piyasasına nitelikli eleman kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Vali Recep Soytürk ilimizin artı hizmet noktası ile bir ilk olmasının kendilerini gururlandırdığını ifade ederek emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun da Türkiye’de ilk kez Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde açılan Artı Hizmet Noktası ile üniversitemiz öğrencilerinin iş bulma konusunda bir ayrıcalık kazandığını belirterek onur vesile olan bu uygulamayı KİYÜ’ye kazandırdığı için Uzunkaya’ya teşekkür etti.

Açılışın ardından “Eğitimden İstihdâma Geçişte İşkur” konulu bir program düzenlendi. İŞKUR Kilis İl Müdürü Erdinç Çamlı, İŞKUR Artı Hizmet Ofisi’nde üniversite öğrencilerinin iş arama becerileri, işverenlerle mülâkat teknikleri ve özgeçmiş hazırlama gibi konularda öğrencilere rehberlik hizmeti verileceğini belirtti.

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya verdiği konferansta Türkiye İş Kurumu’nun işgücü piyasası ve istihdam oranları konusundaki verileri katılımcılarla paylaştı. Uzunkaya, İŞKUR’daki istihdam çalışmalarının şeffaflık ve liyakat prensibiyle yapıldığını söyleyerek istihdam hizmetlerinin çok hassas ve önemli bir konu olduğunu, istihdam konusunda kurum olarak sorumlu bir yaklaşımla çalışmalarını yürüttüklerini ifade etti.

Konferans sonunda İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya ile Rektörümüz Prof. Dr.Mustafa Doğan Karacoşkun’a artı hizmet noktası projesine katkılarından dolayı İŞKUR İl Müdürlüğü adına Vali Recep Soytürk tarafından plaket verildi.

Program öncesinde İŞKUR Genel Müdürü ve çevre illerin İŞKUR İl Müdürleri Rektörümüz Karacoşkun’u makamında ziyaret etti.