Zeytin Çalıştayı Üniversitemizde Düzenlendi

İlki geçen yıl Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde gerçekleştirilen, Kilis Valiliği, Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Zeytin ve Zeytinyağı Çalıştayı”nın ikincisi yine üniversitemizde gerçekleştirildi.

Kilis’te yetiştirilen zeytine ve zeytinyağına dikkat çekmek, üretimi özendirmek ve geliştirmek amacıyla düzenlenen çalıştaya Vali yardımcıları Osman Uğurlu ile Şükrü Özcan, Elbeyli Kaymakamı Kadir Duman, Polateli Kaymakamı Mahmut Şener, Musabeyli Kaymakamı Ertuğrul Avcı, KİYÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ruhat Yaşar ile Prof. Dr. Abdurahman Çetin, misafir akademisyenler, öğrenciler ve Kilisli çiftçiler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu kısa bir açılış konuşması yaptı. Daha sonra Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celil Toplu, “Zeytin Yetiştiriciliğinde Kültürel İşlemler ve Kalite” başlıklı sunumu gerçekleştirdi. Zeytin üretiminin %97’sinin Akdeniz havzasındaki ülkeler tarafından yapıldığını belirten Toplu, zeytin ve zeytinyağı kalitesine etki eden faktörlerle ilgili bilgiler paylaştı. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Dilşat Bozdoğan Konuşkan, “Zeytinyağı Kalitesini Etkileyen Faktörler ve Çözüm Önerileri”ne ilişkin bilgiler verirken; Dr. Müge Aşan Nebioğlu “Zeytinyağında Duyusal Özellikler ve Tadım” konusunda, Gıda Müh. Murat Sabri Nebioğlu ise “Zeytinyağında Pazarlama Önerileri” konusunda sunum gerçekleştirdiler.

Çalıştay, üniversitenin 15 Temmuz Meydanında düzenlenen zeytin temalı fotoğraf sergisiyle sona erdi.