Üniversitemiz ile İl Müftülüğü Arasında Suriyelilerin Türkçe Eğitimine İlişkin

Protokol İmzalandı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi ile İl Müftülüğü arasında ilimizde yaşayan Suriyeli mültecilere Türkçe dil kursları verilmesine ilişkin protokol imzalandı.

Protokole Kilis 7 Aralık Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, İl Müftülüğü adına da Müftü Mahmut Karatepe imza attı.

Konuya ilişkin bilgi veren Rektör Karacoşkun, protokolün imzalanması ve programın yapılması safhasındaki çalışmalarından dolayı Türkçe ve Yabancı Diller Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (TÖMER) teşekkür etti. Karacoşkun gelen talebe cevap vererek Suriyelilere dil eğitimi vereceklerini, güzel Türkçemizi öğreterek ilimizdeki Suriyeli misafirlerimizin entegrasyonunun sağlanmasını hedeflediklerini belirtti.

Müftü Karatepe de üniversite ile ortak yürüttükleri bir çalışmanın sonucu olan protokolün, çeşitli meslek gruplarında çalışan Suriyelilere Türkçe eğitimi vererek iş ve sosyal hayata adaptasyonunu sağlamak istediklerini ifade etti.