KİYÜ ile İŞKUR Arasında İŞKUR Artı Hizmet Noktası İşbirliği Protokolü İmzalandı
Kilis 7 Aralık Üniversitesi ile Kilis Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde açılması planlanan İŞKUR Artı Hizmet Noktası iş birliği protokolü imzalandı. Protokolü, Kilis 7 Aralık Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, İŞKUR adına da İl Müdürü Erdinç Çamlı imzaladı.
İmza töreninde proje ile ilgili bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Erdinç Çamlı konuşmasında, rektörümüzün çabaları neticesinde gerçekleşen İŞKUR Artı hizmet noktası hizmetinin, Kilis’in kurtuluş günü olan 7 Aralık’ta resmî açılışını İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya ve Projeler Dairesi Başkanın katılımıyla gerçekleştireceklerini söyledi. Çamlı, projenin öğrencilerin mesleki deneyimlerinin artırılmasına, teorik bilgilerinin uygulama yapılarak geliştirilmesine, kendi işlerini kurmalarına yardımcı olmayı amaçlayan İşbaşı Eğitim Programı ve Girişimcilik Eğitim Programı gibi aktif iş gücü hizmetlerinden yararlanabilmelerine imkân tanıyacağını belirtti.
Rektör Karacoşkun, Projenin Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde başlayacak olmasının önemine dikkat çeken Rektör Karacoşkun, üniversitelerin öğrencilerin aldıkları eğitim sonrasındaki istihdam sorunları ile de ilgilenmelerinin toplumsal bir zorunluluk olduğunu ifade etti. Öğrencilerin aktif ve işlevsel bir şekilde istihdam desteği almasının üniversite ile istihdam alanları arasında verimli bir bağlantı süreci oluşturacağını vurguladı. Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nden başlayarak tüm Türkiye’de yaygınlaşması amaçlanan projenin gerçekleşmesinde büyük katkısı olan İŞKUR Genel müdürü Cafer Uzunkaya’ya teşekkürlerini ileten Karacaoşkun; bu tür projelerle üniversitelerin yetiştirdiği nitelikli insan gücü ile iş alanlarının buluşturulması gibi işlevsel bir eksikliğin tamamlanacağı vurgusunu yaptı.
İmzalanan projeye göre, üniversitenin girişindeki bir noktada açılacak olan ofiste, üniversiteli öğrenciler iş gücü piyasası, iş arama becerileri, işverenle görüşme/ mülâkat teknikleri, özgeçmiş hazırlama konularında bilgi edinme imkânı bulacak. Ayrıca tüm Türkiye’de ihtiyaç duyulan istihdam alanları online sistemler ile öğrencilerin bilgisine sunulacak.
7 Aralık 2018 tarihinde açılışı yapılması öngörülen İŞKUR Artı Hizmet Noktası'nın; Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa’daki örneklerinin ardından Türkiye'deki tüm üniversitelerde yaygınlaşması hedefleniyor.