Bakan Veysel Eroğlu Üniversitemizde Toplu Temel Atma Törenine Katıldı

Orman Ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, üniversitemizde düzenlenen, DSİ ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılacak olan tesislerin toplu açılış törenine katıldı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun tarafından karşılanan Bakan Eroğlu’na öğrenciler tarafından da çiçek takdim edildi.

KİYÜ Konferans Salonu’nda düzenlenen toplu açılış programına Orman Ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun yanı sıra Vali Dr. Mehmet Tekinarslan, Kilis Milletvekilleri Ecz. Reşit Polat ile Hilmi Dülger, Belediye Başkanı Av. Hasan Kara, Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, bakanlığa bağlı genel müdürler, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Protokol konuşmalarından sonra OGM tarafından yapılacak ağaçlandırma ve ormancılık ile ilgili projelerin; DSİ tarafından yapılacak Narlıca Barajı ve Sulaması, Kayacık Sulaması’nın temelleri atıldı. DSİ tarafından yapılan Narlıca ve Alifakı Derelerinin Taşkından Korunması ve Kışla Deresi 2. Kısım’ın açılışı Bakan Eroğlu ile il protokolün katılımı ile gerçekleşti.

Daha sonra üniversite kampüsündeki bahçeye ağaç dikimi gerçekleştirildi. Ağaç dikiminden sonra Orman Ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu üniversitemizden ayrıldı.