Üniversitemizde Kıraathane (Okuma Evi) Açıldı

Üniversitemizde öğrencilerimizin yararlanması ve kitap okuma alışkanlıklarını geliştirebilmeleri amacıyla “Üniversite Kıraathanesi” (Okuma Evi) açıldı.

Merkez yerleşkede bulunan İnciraltı Sosyal Tesisi içerisinde yer alan kıraathane,  60 m² alana sahip, sessiz ve nezih bir ortamda öğrencilerimizin kitap okuyabilecekleri sosyal bir alan olarak tasarlandı.

Kıraathane ile ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, yönetim anlayışı olarak öğrenci odaklı projeler ürettiklerini, bu projelerden birinin de “Üniversite Kıraathanesi” yani okuma evi, okuma salonu projesi olduğunu belirtti. Rektör Karacoşkun, Osmanlı dönemindeki tabiriyle kıraathaneyi üniversiteye kazandırdıklarını, öğrencilerin rahat ve huzurlu bir ortamda çaylarını yudumlayarak kitap okumanın zevkine varacaklarını ifade etti.