KİYÜ’de 5. Kez Düzenlenen Peçiç Turnuvası’nda

Kazanan Öğrenciler Ödüllerini Rektör Karacoşkun’dan Aldılar

Yöresel kültürümüzün bir parçası olan, özellikle Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş ve yöresinde bilinen “Peçiç” için her yıl Kilis 7 Aralık Üniversitesinde düzenlenen “Peçiç Turnuvası”nın 5.’si, bu yıl da KİYÜ’de yapıldı.

Peçiç turnuvası sonunda Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun tarafından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Fen-Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi İzzet Abay 1., Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Ömer Oğur 2., İlahiyat Fakültesi öğrencisi Muharrem Akçe de 3. oldu.

Peçiç gibi kökleri çok eskilere dayanan bir kültür oyununun yaşamasını sağlamayı, üniversiteli öğrenciler ile genç kuşaklara peçici tanıtmayı ve yerel kültürü yaşatmayı amaçlayan etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Halil Seyrek ve öğrenciler katıldı.