KİYÜ'de Mezuniyet Sevinci

Üniversitemizde 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Vali Dr. Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkan Vekili Ahmet Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ve eşi Şehri Karacoşkun, Gaziantep Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Doç. Dr. Suat Zengin, Gaziantep İlim Yayma Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kölemen ve Yönetim Kurulu Üyesi Abdülemin Yaprak, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Akkaş, basın mensupları, akademisyenler, çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, üniversite birincisi Meryem Atlar, mezun öğrenciler adına bir konuşma yaptı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun’un konuşmasıyla devam eden törende, Rektör Karacoşkun, son bir yılı aşkın sürede üniversitemizde yaşanan gelişmelerden bahsetti. Açılan ve açılması planlanan bölümler, yeni kurulan uygulama ve araştırma merkezleri ve öğretim üyesi sayısındaki hızlı artış ile üniversitemizin başarı ile yol aldığını belirten Rektör Karacoşkun, mezun olan tüm öğrencileri ve öğrenci velilerini tebrik etti.

Kilis Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan konuşmasında, “Yanı başınızda dünyanın ana gündemlerinden birini yaşadınız. Bunun yansımalarını hepimiz hissettik. Tüm bunlara rağmen geleceğe umutla bakıyoruz, her türlü güçlüğe göğüs gereceğimizi biliyoruz; çünkü sizler varsınız. Büyük bir memnuniyetle görevlerimizi sizlere devredeceğiz. Öğrencilik en değerli unvandır, öğrenme sürecini bırakmamanızı tavsiye ediyorum. Başarılarınızın daim olmasını diliyor, ailelerinizi ve hocalarınızı da tebrik ediyorum.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından dereceyle mezun olan öğrencilere protokol tarafından sırasıyla ödülleri verildi. Üniversite birincisi Meryem Atlar, protokol eşliğinde mezuniyet kütüğüne isim levhasını çaktı.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından, öğrencilerin kep atmasıyla tören son buldu.