“Sınırda Sesler II. Ulusal Şiir/Şair Buluşması” Üniversitemizde Gerçekleştirildi

Kilis 7 Aralık Üniversitesi tarafından ülkemizin farklı illerinden on seçkin şairin katımıyla "Sınırda Sesler II. Ulusal Şiir/Şair Buluşması" programı düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa her şair iki şiiriyle katkıda bulundu.
Geniş bir katılımla gerçekleşen ve büyük bir ilgi ve beğeniyle karşılanan etkinlikte davetlilere, Kilis 7 Aralık Üniversitesi tarafından program için özel olarak bastırılan "Sınırda Sesler II. Ulusal Şiir/Şair Buluşması" kitabı ve üniversitemizin çıkardığı Beşinci Mevsim Edebiyat Dergisi hediye edildi.

Ülkemizin farklı illerden gelen şairlerin kendi yazdıkları şiirlerini seslendirdikleri programa Ekonomi Bakanlığı Müşaviri ve Kilis E. Milletvekili Ahmet Salih Dal, Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ile eşi Şehri Karacoşkun, öğrenciler ve şiirseverler katıldı.

Programda; Ali Genç “Kır/ı/k Mısra” ve “Mine’l - Aşk”, Asım Yapıcı “Katerina” ve “İntihar”, Cevat Akkanat “Geçip Giden”e ve Nazım Hikmet’in “Cemil Ölürken’ine Ne Oluyor”, Fatih Budak “Asude Şiir” ve “Sınırda Hasbihâl”, Metin Önal Mengüşoğlu “Ağıt” ve “Keklik Bizden Uzaklaştı”, Muhammed Hüküm “Hayrâbât ve “Davet”, Murat Soyak “Son Bahçe” ve “Yağız At”, Mustafa Doğan Karacoşkun “Ruhumun Gizeminde Yitik Şimdilerde Sevda” ve “Veda”, Tayyip Atmaca “Acıkırsan Yüreğim Her Öğün Sofra Sana” ve “Muhammes”, Yasin Mortaş “Tîn Notları” ve “Aşk Tilâveti” isimli eserlerini okudular.

Şairlerin okuduğu şiirlerle duygusal anların yaşandığı program, şairlerimize katılım belgesi ve çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.