Üniversitemizde Akademik Cübbe Giyme Töreni Düzenlendi

Üniversitemizde Profesör, Doçent ve Dr. Öğr. Üyesi kadrolarına atanan akademisyenlerimiz için “Akademik Cübbe Giyme Töreni” düzenlendi.

Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ve eşi Şehri Karacoşkun, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Sambur, Japonya Kumamoto Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Takashi Watanabe, İl Müftüsü Mahmut Karatepe, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz ve akademisyenler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Rektörümüz Karacoşkun açılış konuşması yaptı.

Rektör Karacoşkun, üniversitemizin kuruluşu, gelişmesi ve şu an üniversite bünyesinde faaliyet gösteren akademik birimler hakkında bilgi vererek “Üniversitemizde ilk defa bu kadar kapsamlı ve geniş katılımlı bir akademik cübbe giyme töreni yapıyoruz. Bundan sonra da devam ettireceğiz. Dünyada üç meslek grubu cübbe giymektedir. Bunlar din adamları, yargı mensupları ve öğretim üyeleridir. Bu meslek mensupları toplumlarda etkin, önemli misyonlar üstlenen insanlardır. Akademisyenler olarak bağımsız, objektif kararlar alarak insanlığa katkı sunan bir anlayışı cübbemizle birlikte sırtımıza giymiş oluyoruz. Akademik yükselme alan tüm akademisyenlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Program, Rektör Karacoşkun’un, Dr. Öğr. Üyesi, Doçent ve Profesör kadrolarında akademik yükselme alan akademisyenlere sırasıyla cübbe giydirmesi ve başarı belgelerini takdim etmesiyle devam etti.

Program, tüm akademisyenlerin toplu hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından el sanatları sergisi ve kokteyl ile sona erdi.