Rektör Karacoşkun 1’nci Görev Yılında Basınla Buluştu

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Rektör olarak atanmasından 1 yıl sonra Kilis’te bulunan basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Rektör Karacoşkun’un ev sahipliğinde Üniversite Uygulama Oteli restoranında gerçekleştirilen basın bilgilendirme toplantısına Kilis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Barutçu, Zeytin Dalı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Muhlis Salihoğlu, Habertürk gazetesi temsilcisi Nurcan İnal, İHA temsilcisi Mehmet Ali Dağ, AA temsilcisi İzzet Mazı, TRT temsilcisi Mahmut Özbalcı, TV 79 sahibi Abdullah Alpdağ, Vizyon Havadis gazetesi sahibi Necmettin Şekeroğlu, Kilisin Sesi gazetesi sahibi Mehmet Reyhanlı, Kilisin Sesi gazetesi muhabiri Hamza Özkaya, Çağdaş gazetesi sahibi Fatih Demirtaş, Kent gazetesi muhabiri İbrahim Güneş, Serhat Kilis gazetesi muhabiri İbrahim Özcan, Hududeli gazetesi muhabiri Şükrü Uncuoğlu, Kilis Postası gazetesi muhabiri Selim Baytürkmen, Sultan Radyo Yayın Yönetmeni Mehmet Yalnız, rektör yardımcıları, üniversite senato üyeleri ile yöneticileri katıldı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun konuşmasında, üniversiteye yeni bölümler ve programlar kazandırmaya çalıştıklarını, bu kapsamda Tıp Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı kurulması için YÖK nezdinde gerekli başvuruların yapıldığını, konservatuvar açıldığında adının Kilis’in yetiştirdiği büyük bestekâr ve Devlet Sanatçısı  Alâeddin Yavaşça’dan mülhem “Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca Devlet Konservatuvarı” olacağını belirtti. Ziraat Fakültesi’ne önümüzdeki dönem öğrenci almak için girişimleri hızlandırdıklarını söyleyen Karacoşkun, Antrenörlük, Bilgisayar Mühendisliği, Sağlık Yönetimi, Adalet, Özel Güvenlik ve Koruma, El Sanatları gibi farklı bölümler açmak için çalışmaların sürdüğünü ve bölümlerin açılması için YÖK’e teklif sunulduğunu ifade etti.

Kilis’le ilgili araştırma ve çalışmaların yapılması, çalışmalar sonucunda elde edilen verilerin değerlendirilip kitap haline getirilmesi ve üniversite yayını olarak okuyucunun istifadesine sunulabilmesi amacıyla Kilis Tarihi ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (KİTAM) kurduklarını belirten Karacoşkun, “Binalar ölebilir, ancak yazılanlar asırlar sonra bile hatırlanır” mantığıyla bu merkezi aktif hale getirdiklerini, alınan 6 adet havuşlu Kilis evinin kamulaştırılarak KİTAM’a tahsis edildiğini söyledi.

Karacoşkun, üniversitede okuyan her öğrenciye mezun olmadan önce bir sosyal proje yapma şartı getirdiklerini, bu sayede öğrencilere Kilis’e ve çevresine dair bilgiler kazandırmanın yanı sıra öğrencilerde sosyal farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti. Karataş Kampüsü’nde yenileme çalışmaları yaptıklarını, oraya bir okuma salonu kazandırdıklarını ifade eden Rektör Karacoşkun, gerek fiziksel anlamda gerekse sosyal ihtiyaca cevap verebilirlik anlamında yapımı devam eden Kütüphane ve Kongre Merkezi inşaatının bir yıl içinde tamamlanacağını belirtti.

Son olarak Afrin harekâtını başarıyla tamamlayan Mehmetçikten övgüyle söz eden Karacoşkun, bu harekât esnasında şehit olan askerlerimize rahmet, gazilerimize de şifa temennilerini kürsüden dile getirerek, davete icabet eden tüm basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkürlerini iletti.