Geleceğin Öğretmenlerinden

Gelecek Nesle Destek

Öğrencilerimizden Yukarı Karafakılı Köyü Kızanobası İlkokulu Ana Sınıfına Destek

Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci topluluklarından Eksi 7 Topluluğu öğrencileri, üniversitemizin Okul Öncesi Öğretmenliği programından mezun olarak göreve başlayan öğretmenlerin görev yaptıkları ana sınıfı ve anaokullarının ihtiyaçlarını karşılamak için örnek bir etkinliğe imza attılar.

​Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği programı öğrencilerinin oluşturduğu topluluk, farklı illerde görev yapan mezunlarımızın okullarına ihtiyaç duydukları materyalleri temin etmek için fakülte ve yüksekokullarda stantlar kurarak malzeme topladılar. Öğrencilerimiz; oyuncak, kırtasiye malzemesi ve yedi yaşın altındaki çocuklara yönelik toplanan materyalleri Hatay’ın Hassa ilçesine bağlı Yukarı Karafakılı Köyü Kızanobası İlkokulu’ndaki ana sınıfına ulaştırdılar. Yardım gönderilen okulda eğitim gören öğrenciler, üniversitemize, üniversitemiz öğrencilerine teşekkürlerini ve sevgi dolu selamlarını fotoğraflar, resimler ve mesajlarla ilettiler.

​Öğrencilerimiz, danışmanlığını Yrd. Doç. Dr. Yakup Doğan’ın yürüttüğü Eksi 7 Topluluğu’nun kurulduğu günden bu yana öncelikle Kilis ilimizin ve ilçelerindeki okul öncesi kurumlara, mezunlarımızın görev yaptıkları okullara olmak üzere başka illerden topluluğumuzla iletişime geçen okullara da katkı sağlamak için çeşitli yardım etkinlikleri düzenlediklerini ifade ettiler. Öğrencilerimiz, bu ülkenin gelecekteki öğretmen adayları olacaklarının bilinciyle eğitim gönüllüsü olarak üniversitemizin de katkıları ile bu tür yardım faaliyetlerine devam edeceklerini belirttiler.