Üniversitemizde 9. Cumhuriyet Koşusu Yapıldı

Üniversitemizde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Cumhuriyet Koşusu, bu yıl da Cumhuriyetimizin 94. yılı münasebetiyle 9. kez düzenlendi.

Merkez Kampüs giriş kapısı önünden start alan 2.5 km. uzunluğundaki Cumhuriyet Koşusu’na üniversitemiz öğrencileri, Kilis ve ilçelerindeki liselerden ve ortaöğretimden öğrenciler katıldı.

Koşunun startını üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Yimenicioğlu verdi. Koşu sonunda bayanlarda Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Meryem Aygün birinci olurken, Şehit Sakıp Ortaokulu öğrencisi Sultan Kaya ikinci, Kilis İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatma Yılmaz üçüncü oldu. Erkeklerde ise Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Burak Çekiç birinci, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gaz ve Tesisat Teknolojisi Programı öğrencisi Kasım Üzeyir Akkurt  ikinci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Ekrem Demir üçüncü oldu.

9. Cumhuriyet Koşusu’nda dereceye giren sporculardan 1. olana tam altın, 2. olan sporcuya yarım altın ve 3. olan sporcuya çeyrek altın ve madalyalar Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun tarafından verildi.