Üniversitemizde “Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı” Gerçekleştirildi

Kilis İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” programı üniversitemizde gerçekleştirildi. Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa, Vali Vekili Osman Uğurlu, Belediye Başkanı Av. Hasan Kara, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, İl Jandarma Komutanı Hakan Başaklıgil, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses, il müdürleri ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Ardından Camiler ve Din Görevlileri Haftasıyla ilgili bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.  Programda, İl Müftüsü Mahmut Karatepe ve Belediye Başkanı Av. Hasan Kara konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun tarafından “Cami, Şehir ve Medeniyet” konulu bir konferans verildi. Rektör Karacoşkun, İslamda şehirlerin sosyal dinamiklerinden ve camilerin günümüzdeki birleştirici uzlaştırıcı özelliklerinin artırılması gerektiğinden bahsetti.

Program sonunda İl Müftüsü Mahmut Karatepe tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun’a plaket takdim edildi ve programa katılan protokol üyeleri Rektörlük Makamında bir araya geldi.