Üniversitemizin Akademik Açılış Töreni

Prof. Dr. Yasin Aktay’ın Katılımıyla Gerçekleştirildi

Üniversitemiz 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleştirildi. Program, Üniversitemiz 15 Temmuz Meydanında (Rektörlük Tören Alanında) bulunan Atatürk Anıtına Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun’un çelenk sunumu ile başladı.

Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış törenine, Vali Dr. Mehmet Tekinarslan, Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, Belediye Başkanı Av. Hasan Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ve eşi Şehri Karacoşkun, SANKO Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Güner Dağlı, İl Jandarma Komutanı Hakan Başaklıgil, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses, AK Parti İl Başkanı İzzet Toprak, MHP İl Başkanı Hasan Mısırlıgil, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Kilis il müdürleri, basın mensupları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Üniversitemizin tanıtım filmi gösteriminin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun konuşmasında, “10 yıl önce kurulmuş, genç ama iddialı bir üniversiteyiz. Üniversitemizin kurulup gelişmesinde katkı sağlayan herkese şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi. Üniversitenin 8 ayda geldiği noktayı ve yaşanılan gelişmeleri paylaşan Rektör Karacoşkun, 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Törenine teşrif eden protokol üyelerine ve davetlilere teşekkür ederek yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

Belediye Başkanı Av. Hasan Kara konuşmasında üniversitenin şehir ile bütünleşmesi konusunda Belediye olarak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ifade ederek üniversitenin bugünkü konumuna gelmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Tören, Vali Dr. Mehmet Tekinarslan’ın konuşmasıyla devam etti. Tekinarslan,”Bizler üniversitemiz ve gençlerimiz için her türlü zahmete katlanmaya razıyız. Öğrencilerimiz hangi konularda bizden destek beklerse her türlü imkânı seferber etmeye hazırız. Bizim de üniversitemizden beklentimiz, bize yol göstermesi, bilimsel anlamda bizlere yön vermesidir.” şeklinde konuştu. Tekinarslan, 2017-2018 Akademik Yılının herkese hayırlı olmasını diledi.

Tören, Okt. Tekin Doğan ve Okt. Özgüç Acun Arslan’ın gerçekleştirdiği müzik dinletisi ile devam etti.

2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk dersini Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay verdi. “Türkiye’de Üniversite Sosyolojisi” konulu açılış dersinde Aktay, üniversite tarihi, üniversitelerin kentleşmeye, modernleşmeye ve insani değerlerin gelişmesi üzerine katkısından bahsetti. Bir toplumun gelişmesinin en önemli sosyolojik ayağının üniversiteleşme olduğunu belirten Aktay, “Gelişmişliğin en önemli belirtisi olan sanayileşmenin yanı sıra günümüzde hizmet sektörü de önemli bir yere sahiptir. Burada bilgiye dayalı hizmet sektöründen yani üniversiteleşmekten bahsedebiliriz. Ülkemizde 60’lı yıllardan itibaren üniversite sayıları artmıştır. Her ile üniversite kurma hayali artık gerçekleştirilmiştir. Şehirlerin tarihi ve kültürel zenginliklerinin açığa çıkarılmasında, şehir planlamasında üniversiteler önemli rol oynamıştır. Dolayısıyla üniversitelerimizin şehirlerimize katkısı artmıştır. Üniversiteler demokratikleşmenin de dayanağıdır. Bu da yönetime, sisteme dahil olmak demektir. Günümüzde evrensel bilginin üretilmesinde ve bilgiye kolay ulaşılmasında üniversitelerin payı büyüktür.” dedi.

Tören, Aktay’a, plaket ve hediye takdim edilmesinin ardından sona erdi.