Üniversitemizde  Çocuk Yaşta Evlilikler Başlıklı Panel Düzenlendi

Üniversitemizde, UNICEF tarafından desteklenen, Kilis Belediyesi tarafından yürütülen ve Kilis 7 Aralık Üniversitesinin paydaş olduğu proje kapsamında, Kilis’teki geçici koruma altındaki Suriyeli ailelere yönelik “Psikolojik, Sosyolojik ve Tarihi Boyutlarıyla Çocuk Yaşta Evlilikler” isimli bir panel düzenlendi.

Başkanlığını Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun’un yaptığı panele, konuşmacı olarak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Ruhat Yaşar ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Yıldırım katıldı.

Rektör Karacoşkun, evlilik öncesi ve sonrası yaşanan olayların ve son dönem evliliklerin kısa ömürlü olmasının üzerinde durdu. Panel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Ruhat Yaşar ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Yıldırım konuşmalarıyla devam etti.

Soru-cevap bölümüyle devam eden panelde daha sonra Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun tarafından konuşmacılara katılım belgesi verildi. Panel, Rektör  Karacoşkun'a çiçek takdimiyle sona erdi.