Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun’dan

Organik Zeytinyağına Destek

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, zeytin ve zeytinyağı üretiminde faaliyet gösteren Kilizi zeytinyağı tesisini ziyaret ederek zeytinyağı üretimi konusunda yetkililerden bilgi aldı.

Rektör Karacoşkun, Kilis İli Organik Zeytin Üreticileri Birliği’nin bir markası olan Kilizi’nin üretimi, paketlenmesi, dağıtım ve satışı konularında birlik yönetim kurulu başkanı Hüseyin Polat’tan bilgi aldı.

Tesisi ve zeytinyağı üretimini yerinde inceleyen Karacoşkun, organik zeytinyağı ve yağlık zeytin konusunda dünya çapında bir potansiyele sahip olan Kilis’in, Kilizi adıyla markalaşma yolunda önemli bir girişimde bulunduğunu söyledi. Bu girişimin Kilis'in tarıma dayalı ekonomisinde çok önemli bir değere sahip olduğunu vurgulayan Rektör Karacoşkun, tarım ilacı ve gübre kullanılmadan üretilen zeytinyağının hak ettiği değeri bulabilmesi için de çok önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Kilis adına ve Kilis yararına atılacak her adıma, her projeye üniversite olarak destek olacaklarını da sözlerine ekledi.