Sınıf Eğitimi Bölümü Öğrencilerinden
Topluma Hizmet Uygulamaları Projeleri Gerçekleştirildi

Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Bölümü öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında "Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın", “Hem Eğlence Hem de Yardım”, “ İlkokulda Boyama ve Çizgi Çalışması”, “İlkokulda Çevre Bilinci” ve “ Toplumda Kan Bağışı Bilincinin Oluşturulması” adlı projeleri gerçekleştirdi.

Sınıf Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İrfan Deli’nin danışmanlığında bölüm öğrencilerinin gerçekleştirdiği projelerden ayrıntılar şöyle:

1.Kilis sınırları içinde bir ilkokulda  “Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın” adlı proje gerçekleştirildi. Bu projede, güz döneminde okuma ve yazmaya geçemeyen çoğunluğu Suriyeli olan 1. sınıf öğrencilerine 4 şube halinde 10 hafta boyunca 40 saatlik bir eğitim verilerek öğrencilerin okuma ve yazma eğitimine destek olundu. Bu proje aynı zamanda 16 öğretmen adayımızın her birine 40’ar saat deneyim sağladı. Eğitim sonunda öğrencilerin çoğu okuma yazma ve matematiksel hesaplamalar konusunda diğer öğrenciler ile aynı seviyeye ulaştı.

2.Kilis sınırları içinde bir ilkokulda “Hem Eğlence Hem de Yardım” adlı proje gerçekleştirildi. Bu proje ile öğrencilere ilk olarak kahvaltı yaptırıldı ve daha sonra değişik eğlence ekinlikleri düzenlendi. Son olarak öğrencilere değişik hediyeler verilerek yardımda bulunuldu.

3.Hasan Sünnüoğlu ilkokulunda “İlkokulda Boyama ve Çizgi Çalışması” adlı proje gerçekleştirildi. Bu proje ile okula sıra çizgileri ve oyun oynama çizgileri çizilerek hem görsel bir ortam hem de çocukların daha rahat oyun oynayacakları bir ortam sağlandı.

4.Değişik MEB okullarında “İlkokulda Çevre Bilinci” adlı bir proje gerçekleştirildi. Bu proje ile 8 öğretmen adayımız farklı ilkokullarda seminerler vererek çok sayıda öğrenciyi çevre hakkında bilinçlendirdi.

5.“Toplumda Kan Bağışı Bilincinin Oluşturulması” adlı bir proje gerçekleştirildi. Bu proje ile Kızılay’dan alınan afiş ve broşürlere ilave olarak kendi hazırladıkları broşürleri kullanarak yaklaşık 4.000 kişiyi kan bağışı hakkında bilinçlendirilip bu kişiler kan vermeye teşvik edildi