Öğrencilerimiz Yaşam Kalitesi Yarışması’nda Türkiye 1.’si Oldular

Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) katkılarıyla düzenlenen, yaşam kalitesi konusunda farkındalık yaratmak, düşünce ve çözüm üretimi sağlamak amacıyla Türkiye genelindeki üniversitelilerin katılımı ile gerçekleşen “Üniversiteliler Arası Yaşam Kalitesi Yarışması”nda büyük ödülü “Huzurevim Kilis” projesiyle Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğrencileri kazandı.

58 üniversitenin katılımıyla 259 projenin yarıştığı yarışmada ‘Huzurevim Kilis Projesi’ ile Kilis 7 Aralık Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı  öğrencileri Mehmet Seyid Korkut ve Mehmet Ergin yarışmada Türkiye birinciliği ile “Eğitim ve Yaşam Kalitesi” kategori birinciliğini kazandılar.

Huzurevim Kilis Projesi kapsamında, Kilis 7 Aralık Üniversitesi kampüsü içerisinde Yaşlı Bakım ve Yaşam Merkezi açılarak üniversitede bulunan Yaşlı Bakımı Bölümü öğrencileri için uygulama sahası oluşturulması ve yaşlı bireylerin bakımlarının profesyonel bir şekilde sağlanması hedefleniyor.

Öğrenciler elde ettikleri başarının mutluluğunu paylaşmak için bölüm akademisyenleri ile birlikte Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun’u makamında ziyaret ettiler. Rektör Karacoşkun da bu anlamlı başarıya imza atan öğrencileri ve bölüm akademisyenlerini kutlayarak onlara çalışmalarında başarılar diledi.