Tıbbi Sekreterlikte Güncel Yaklaşımlar Konferansı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı Sağlıklı Yaşam Öğrenci Topluluğu tarafından Dünya Sekreterler Günü kapsamında “Tıbbi Sekreterlikte Güncel Yaklaşımlar” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansa, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Abdurahman Çetin, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yadigâr Polat, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Dr. Erhan Kılınç ve Öğr. Gör. Fatih Sünbül katıldı.

Konferansa katılan ve sunum yapan Kilis Devlet Hastanesi Müdür Yardımcıları Mehmet Beyazıt ve Mehmet Tatlıcı, tıbbi sekreterlik mesleğinin geçmişten günümüze devam eden gelişimi, günümüzde artan önemi ve tıbbi sekreterlerin çalışma alanları konuları üzerinde durarak bu mesleği yapacak öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Konferansta Kilis Devlet Hastanesi’ne tıbbi sekreter atanan ve idari birimlerde görev yapan Murat Bölükbaşı, Miray İçkin ve Tevfik Alkan da okul yılları ile iş hayatı sırasında edindikleri tecrübelerinden bahsederek öğrencilerin sorularını cevapladı.

Konferans, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Abdurahman Çetin’in, katılımcılara çiçek takdiminin ardından özellikle mezun olacak öğrencilerimiz için motivasyon olan bu etkinliğe katkılarından dolayı Kilis Devlet Hastanesi idarecileri ve çalışanlarına teşekkür etmesiyle son buldu.