Üniversitemizde Mezuniyet Coşkuyla Kutlandı

Üniversitemizde 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni coşkuyla kutlandı. Törene Vali İsmail Çataklı ve eşi Sebahat Çataklı, Kilis Milletvekilleri Ecz. Reşit Polat ve M. Hilmi Dülger, Kilis Belediye Başkanı Av. Hasan Kara, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ve eşi Şehri Karacoşkun, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, Prof. Dr. Yalçın Kepekçi, il müdürleri, basın mensupları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreni, üniversitemizi anlatan bir sinevizyon gösterisiyle devam etti. Ardından Fen Bilimleri alan birincisi Esra İldeniz ve uluslararası öğrenciler adına Sosyal Bilimler birincisi Hüseyin Neccar sırayla konuşma yaptı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun’un konuşmasıyla devam eden törende Karacoşkun, göreve başladığı andan itibaren hiç beklemeden icraata başladıklarını, kısa sürede çok yol kat edildiğini, bu dinamizmin artarak devam edeceğini belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, konuşmasında Kilis 7 Aralık Üniversitesinin şehrin gelişimine olan katkısı üzerinde durarak akademik ve idari personele özverili çalışmaları için teşekkür etti.

Ardından Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara konuşmasında üniversitelerin bir ilin bacasız fabrikası olduğunu ve bir şehir için en önemli kurumlardan biri olduğunu söyledi.

Ak Parti Kilis Milletvekili M. Hilmi Dülger'in konuşmasıyla devam eden törende Dülger, Kilis şehrine ve üniversiteye hizmet eden herkese teşekkürlerini sundu. Üniversitelerin bulunduklarını şehirlerin eklemlenen dinamik unsurları olduğunu ifade etti.

Daha sonra mezun olan öğrencileri tebrik eden Ak Parti Kilis Milletvekili Ecz. Reşit Polat, üniversitenin kurulmasında emeği geçen Kilisli ailelere teşekkürlerini iletti. Kilis’in çok zor zamanlardan geçtiğini, fakat bu zamanların çok geride kaldığını dile getirdi.

Ardından Kilis Valisi İsmail Çataklı konuşmasında, mezun olan öğrencilerin özgür bireyler olmaları gerektiğini belirterek, öğrencilere ilerdeki yaşamlarında başarılar diledi. Çataklı, yeni üniversite yönetiminin üniversiteyi daha iyi bir konuma ulaştırma çabalarına dikkat çekti.

Üniversitemiz akademisyenlerinden Okutman Tekin Doğan ve Okutman Özgüç Acun Arslan'ın müzik dinletisiyle devam eden törende, Rektörlük Kupası Turnuvaları’nda, alanlarında derece alan öğrenci ve idari personele ödülleri protokol tarafından takdim edildi.

Dereceyle mezun olan öğrencilere protokol tarafından sırasıyla ödülleri verildi. Ardından üniversite birincimiz Hüseyin Neccar, protokol eşliğinde mezuniyet kütüğüne isim levhasını çaktı. Toplu fotoğraf çekiminin ardından, öğrencilerin kep atmasıyla tören son buldu.

Yeni katman...