Yusuf Şerefoğlu Sağlık Yüksekokulu 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası Kutlama Programı

Yusuf Şerefoğlu Sağlık Yüksekokulu 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası kutlama etkinlikleri, Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Devlet Hastahanesi Başhekimi Opr. Dr. Erşan Öztin, Kilis Devlet Hastenesi yöneticileri, üniversitemiz akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hemşire Hatice Özkaptan’ın konuşmasıyla konferans başladı. Özkaptan, hemşirelik mesleğinin inceliklerinden ve öneminden bahsetti.

Konferansta konuşma yapan Rektör Karacoşkun, hemşirelik mesleğinde adalet ve merhametin bu meslek için vazgeçilmez unsurlar olduğunu ve hangi dilden, ırktan, mezhepten olursa olsun insanlar arasında ayrım yapmadan her sağlıkçının bu işi layıkıyla yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

“Hemşireyiz Biz” adlı video gösteriminin ardından Yusuf Şerefoğlu Sağlık Yüksekokulu Öğretim Elemanı Arş. Gör. Melike Yavaş Çelik  “Geçmişten Günümüze Hemşirelik” konulu konferansla devam etti. Çelik, konferansında bu mesleğin geçmişten günümüze hangi evrelerden geçerek bugünkü halini aldığından bahsetti.

Konferans tiyatro gösterisi ve gitar resitaliyle devam etti.