“Sınırda Sesler: Kilis 7 Aralık Üniversitesi I. Şiir/Şair Buluşması”

Üniversitemizde Gerçekleştirildi

Kilis 7 Aralık Üniversitesi (KİYÜ) tarafından ülkemizin farklı illerinden on beş seçkin şairin katımıyla "Sınırda Sesler Şiir ve Şair Buluşması" programı düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa her şair iki şiiriyle katkıda bulundu.
Geniş bir katılımla gerçekleşen ve büyük bir ilgi ve beğeniyle karşılanan etkinlikte davetlilere program için 7 Aralık Üniversitesi tarafından özel olarak bastırılan "Sınırda Sesler" kitabı hediye edildi.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız'ın da aralarında bulunduğu şairlerin okuduğu şiirlerle duygusal anların yaşandığı program, katılımcılara plaket ve çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, programın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitelerin sadece teorik anlamda bilgi aktarılan mekanlar olarak değil, aynı zamanda duygu ve ruh eğitiminin yapıldığı yerler haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

Bu tür kültürel etkinliklerin özellikle Kilis'te yapılmasının önemli olduğuna değinen Karacoşkun, " Şiir aslında bütün savaşların, bütün kötülüklerin, fitnelerin, fesatların ve art niyetlerin uzağında, insanı insan kılan bir gerçeklikle hayatımızda her zaman var olmalıdır. Şiir bizim hayatımızın rengi olmalı ki insan olmanın erdemini ve güzelliğini yakalayabilelim." diye konuştu.

Karacoşkun, bu programı geleneksel hale getirerek gelecek yıllarda da gerçekleştirmeye devam etmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.