Üniversitemizde Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Üniversitemiz ile İl Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği 2017 Yılı Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri üniversitemizde gerçekleştirildi.

Bu yıl "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" temasıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Vali İsmail Çataklı ve eşi, Belediye Başkan Vekili Ahmet Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Asker, Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ve eşi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık, Kilis İl Müftüsü Mahmut Karatepe, il müdürleri, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İmam İlyas Avcı’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti’nin ardından programın konuşmalar bölümüne geçildi.

Açılış konuşmasını Kilis İl Müftüsü Mahmut Karatepe’nin yaptığı programda, Vali İsmail Çataklı da bir konuşma gerçekleştirdi.

Programda, Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık, bir konferans verdi.

Konferansın ardından Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık’a Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun tarafından Kilis’e özgü yorgan hediye edilirken, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk tarafından da bazı hediyeler takdim edildi.

Program, 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dünya Hafızlık Yarışması 2'ncisi Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

Ubeydullah Sezikli ve beraberindeki tasavvuf grubu, birbirinden güzel ilahileri seslendirdikleri bir tasavvuf müziği konseri verdiler. Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun da Abdülkadir Meragî’nin rast makamındaki “Âmed nesîm-i sûbh-u dem” adlı eserini seslendirdi. Katılımcılara plaket ve hediye takdiminin yapılması ile program sona erdi.