Üniversitemizin Coğrafya Bölümü Öğrencilerinden Arazi Çalışması

Üniversitemizin Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü 3. sınıf öğrencilerine “Coğrafyada Araştırma Yöntemleri” dersi kapsamında Adana ve çevresine arazi çalışması düzenlendi.

Ders yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Muazzez Harunoğulları’nın başkanlığında gerçekleştirilen arazi çalışmasında üniversitemiz öğrencilerine, Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Çetin eşlik etti.

Öğrencilere “Fiziki Coğrafyada Araştırma Yöntemleri” konusundaki ders, arazide uygulamalı olarak verildi. Öğrenciler, teorik olarak derste işlenen "Fiziki Coğrafya" konularının arazide uygulamalı olarak verilmesi ve alanla ilgili araştırma yapılırken arazide nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi konularda soyut bilgilerin somut hale geldiğini; uygulamalı dersin, araziyi okuma ve anlamlandırmalarına katkı sağladığını belirttiler.