Olay Yeri İnceleme Konferansı

Üniversitemizde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından olay yeri incelemesi ve teknikleri ile ilgili konferans düzenlendi. Konferansa SHMYO akademisyenleri ile İlk ve Acil Yardım Bölümünde öğrenim gören öğrenciler katıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğünden Komiser Necmettin Köse’nin konuşmacı olduğu konferansta olay yeri incelemesinin ne olduğu, inceleme sırasında dikkat edilmesi gereken kurallar, kullanılacak araç ve ekipmanlar, olay yeri delillerinin zarar görmemesi için alınması gereken önlemler anlatıldı. Olaya ilk müdahalenin sağlık personeli ile olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapıldığını hatırlatan Köse, müdahale sırasında olay yerindeki delillerin zarar görmemesinin hayati bir önem taşıdığını vurguladı ve personelin buna azami dikkat göstermesi gerektiğinin altını çizdi.

El ve parmak izi, ses ve görüntü analizi, balistik değerlendirme, raporlama gibi faktörlerden söz eden Köse, konferansın son bölümünde öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Konferansın sonunda Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Abdurrahman Çetin, Komiser Necmettin Köse’ye konuşmasından dolayı teşekkür ederek kendisine çiçek takdim etti.