Konferans: “Ahmet Yesevi'yi Anlamak”

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından “Ahmet Yesevi’yi Anlamak” başlıklı bir konferans gerçekleştirildi. Programa Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansta, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından Hoca Ahmet Yesevi’nin Türkistan’dan tüm dünyaya yayılan ve geniş halk kitleleri tarafından benimsenen yaşam felsefesi, Türk toplulukları üzerindeki etkisi ve tasavvufi düşünceleri örneklerle anlatıldı. Prof. Dr. Musa Yıldız, Hoca Ahmet Yesevi’nin Divan-ı Hikmet adlı eserindeki önemli konu başlıklarına da değindi.

Program sonunda kısa bir teşekkür konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun konuşmacı Prof. Dr. Musa Yıldız’a günün anısına plaket verdi.