Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Üniversitemizde

Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve ÜNİAK Topluluğunun ortaklaşa düzenlediği "Milli Eğitim Bakanı Gençlerle Buluşuyor" programı üniversitemizde gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun tarafından rektörlük girişinde karşılanan Bakan İsmet Yılmaz’a öğrenciler çiçek takdim etti.

Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali İsmail Çataklı, Kilis Milletvekilleri Reşit Polat ile Hilmi Dülger, Belediye Başkanı Av. Hasan Kara, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Ak Parti İl Başkanı İzzet Toprak ve parti il teşkilatı, il müdürleri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın moderatörlüğünü Kilis 7 Aralık Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Aldemir yaptı. Soruların yazılı olarak iletildiği programda Bakan İsmet Yılmaz, bakanlık olarak gerçekleştirilen projeler hakkında bilgiler vererek, üniversitede öğrenim gören öğretmen adaylarının dilek ve taleplerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz ayrıca 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumda, neden evet oyu verilmesi gerektiğini maddeler şeklinde açıklayarak katılımcılarla paylaştı.

Programın soru cevap bölümünde ise Bakan Yılmaz,  öğretmen atamaları, atamalardaki mülakatlar, eş durumu tayinleri, İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin formasyon talepleri hakkındaki sorularını cevaplandırdı.

Bakan Yılmaz program sonunda katılımcılarla toplu fotoğraf çekiminin ardından üniversiteden ayrıldı.