Üniversitemizde “8. Geleneksel Nevruz Şenliği” Coşkuyla Kutlandı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Kilis Valiliği’nin ortaklaşa düzenlediği “8. Geleneksel Nevruz Şenliği” rektörlük meydanında kutlandı.

Programa Vali İsmail Çataklı, Ak Parti Kilis Milletvekili M. Hilmi Dülger, Ak Parti Kilis Milletvekili Ecz. Reşit Polat, Belediye Başkanı Vekili Cuma Özdemir, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, il müdürleri, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun’un konuşmasıyla devam etti. Ardından Ak Parti Kilis Milletvekili M. Hilmi Dülger, Ak Parti Kilis Milletvekili Ecz. Reşit Polat ve Vali İsmail Çataklı konuşma yaptılar.

Şenlikte, akademik birimler arasında düzenlenen Nevruz Kupası Futbol Turnuvası’nda birinci, ikinci ve üçüncü olan takımlara kupa ve madalyaları verildi.

Program, bir Nevruz geleneği olan Nevruz ateşinin yakılması ve ateşin üzerinden atlanılması, ardından demir dövme etkinliği ile devam etti.

Halk müziği dinletisi ve halk oyunları gösterisiyle devam eden program yemek ikramıyla son buldu.