Üniversitemizde Kariyer Ofisi Açılış Programı Düzenlendi

Öğrencilerimize ve mezunlarımıza hizmet vermek üzere üniversitemiz ile İŞKUR İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Kariyer Ofisi Açılış Programı üniversitemizde gerçekleştirildi.

Programa, Vali Vekili Ertuğrul Avcı, Belediye Başkan Vekili Cuma Özdemir, Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ve eşi Şehri Karacoşkun, il müdürleri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını Kilis İŞKUR İl Müdürü Nurettin Köksal gerçekleştirdi. Köksal konuşmasında, Kilis’in milli geliri yüksek olan bir marka şehir olabilmesi gerektiğini vurguladı. Bunun için Kilis’in zeytin, zeytinyağı, Kilis Karası ve Kilis yorganı gibi çok sayıda marka ürünlerinin bulunduğunu söyleyen Köksal, Kilis’te tarihi taş binaların ortaya çıkarılması için etraflarındaki yapılanmanın da yenilenmesi gerektiğini belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun yaptığı konuşmada, bu proje kapsamında üniversite bünyesinde bir kariyer ofisi açılacağını ve burada öğrencilerimize istihdamla ilgili danışmanlık hizmeti verileceğini açıkladı ve bu projede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Program, üniversitemizin öğretim elemanlarından Okt. Tekin Doğan ve Okt. Özgüç Acun Aslan’ın gerçekleştirdiği müzik dinletisi ile devam etti.

Ardından Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya “Üniversite Öğrencileri ve Mezunları Açısından İşgücü Piyasasında İŞKUR’un Önemi” adlı bir konferans gerçekleştirdi. Uzunkaya konuşmasında, milli istihdam seferberliğinde 2 milyon istihdamın amaçlandığını ve istihdam meselesinin sadece bugünün meselesi olmadığını belirtti. Bu ülkede emin adımlarla yola devam etmenin önemli olduğunu belirten Uzunkaya, gençlerin umut verici olduğunu vurguladı.

Konferansın ardından Sosyal ve Kültürel Merkez binasında oluşturulan Kariyer Ofisi Açılış Törenine geçildi. Burada Kilis’e özgü “Cennet Çamuru, Kilis sabunu, yemeni, yorgan, zeytinyağı gibi ürünlerin sergilendiği standlar tüm protokol üyeleri, öğrenciler ve misafirler tarafından gezildi.