Üniversitemizde “Hakkın Sesi: Mehmet Akif Ersoy” Konulu Panel Düzenlendi

Üniversitemizde “Hakkın Sesi: Mehmet Akif Ersoy” konulu panel düzenlendi. Panel, Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanlarından Öğr. Gör. Dr. Muhammet Hüküm moderatörlüğünde, Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı kurucularından Mehmet Cemal Çiftçigüzeli ve Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Şerif Aydemir’in panelist olarak katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Panel, Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan bir sinevizyon gösterimiyle başladı.

Panelistlerden Aydemir “Mehmet Akif bugün sağ olsaydı kim bilir kaç tane bülbül şiiri yazardı. Akif’in kıymetini burada aramalıyız. 80 yıldır Safahat okuyoruz. Akif okuyoruz. Artık Akif okumak bizi kesmez. Şimdi Akif olmalıyız.” dedi.

Ardından söz alan diğer panelist Çiftçigüzeli ise “Mehmet Akif hem doğuyu hem batıyı biliyordu. Ayrıca Fransızca, Arapça ve Farsça biliyordu. Kendisi Kuran-ı Kerimi de tercüme etmiştir. Charles Baudelaire ve Alexandre Dumas’ı orijinalinden okuyordu. Mehmet Akif’in ilmini anlatmak kelimelere sığmaz.” şeklinde konuştu.

Panel sonunda konuşmacılara Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu tarafından plaket takdim edildi.