Rektörümüz Karacoşkun "12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı"na Katıldı

İstiklâl Marşı'mızın kabul edilişinin 96. yıl dönümünde 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı gerçekleştirildi.

Kilis Valiliği tarafından Alâeddin Yavaşca Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa; Vali İsmail Çataklı, Kilis Milletvekilleri M. Hilmi Dülger ve Reşit Polat, Belediye Başkanı Hasan Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Asker, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Deniz, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, il müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda Kilisli vatandaş katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz’ün yaptığı açılış konuşmasının ardından şiirler okundu. Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan sinevizyon gösterisi ve “Küfe” adlı manzum eserin sahnelenmesinin ardından İstiklal Marşı konulu oratoryo gösterisi gerçekleştirildi.

Vali İsmail Çataklı, törende yaptığı konuşmasında büyük şair Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve 1921 yılının 12 Mart’ında, TBMM tarafından milli marşımız olarak kabul edilen İstiklâl Marşı’nın, bir marştan çok daha fazlasını ifade ettiğini vurgulayarak İstiklâl Marşı’nın bin yıldır üzerinde yaşadığı toprakları vatan kabul eden ve kaderini onun kaderinden ayırmayan bir milletin ortak duygularını dillendiren bir “Milli Mutabakat Metni” olduğunu ifade etti.

Program, Kitap ve Fotoğraf Sergisi'nin gezilmesi ile son buldu.