Uluslararası Doğa Bilimleri ve Mühendislik Konferansı Düzenlendi

Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde 19-20 Mart 2016 tarihlerinde Uluslararası Doğa Bilimleri ve Mühendislik Konferansı (ICNASE’16- International Conference on Natural Science and Engineering) düzenlendi.

Konferansa Kilis Belediye Başkanı Av. Hasan Kara, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Güvenç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çopur, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Osman Türer, Prof. Dr. Bektaş Tepe, il müdürleri, üniversitemizin akademik birim yöneticileri, çok sayıda akademisyen katılım sağladı.

İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını üniversitemiz Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Faruk Farsakoğlu yaptı.

Konferansta konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Güvenç; “KİYÜ olarak daha önce de Uluslararası Sınır Ticareti Kongresi ve Ekoloji Sempozyumu gibi birçok uluslararası konferansa ev sahipliği yaptık. Bu konferansa da ev sahipliği yapmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz” dedi. Rektör Güvenç konuşmasında eğitim ve bilim konusuna değinerek bu konuların birbirinden farklı olduğunu belirtti. Eğitimin tarihin erken dönemlerinden bu yana gerçekleştirilen bir olay olduğunu belirten Rektör Güvenç, “Eğitimin varlığı bilimin varlığı anlamına gelmez” dedi.

1933 yılında 16 milyon nüfusa sahip olan ülkemizde 1 tane üniversitenin olduğunu belirten Rektör Güvenç; “2016 yılında Türkiye’de 200 üniversite var. Yani artık günümüzde eğitim konusunda sorun sayısal sorun değil, nitelik sorunudur. Nitelikli yayın yapılmalı, nitelikli eğitim verilmelidir” diyen Rektör Güvenç böylece öğrencilerin de daha nitelikli olacağını belirtti.

Rektör Güvenç son olarak başta Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Faruk Farsakoğlu olmak üzere konferansın düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür etti.

Yurtiçi ve yurtdışından 650 akademisyenin katıldığı konferans kapsamında poster ve sözlü olmak üzere toplam 450 adet bilimsel çalışma sunuldu. Konferans aynı anda 17 salonda ve 5 oturum şeklinde gerçekleştirildi.

Konferansa Uluslararası Akademisyenler de Katıldı

Pakistan, Bangladeş, Irak gibi farklı ülkelerden de akademisyenlerin katıldığı konferansta Bangladeş’ten Prof. Dr. Muhammed Atiqur Rahman KİYÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç ile bir araya geldi.

Konferansla ilgili diğer fotoğraflara ulaşmak için tıklayınız...