Üniversitemizde İnfolla Tanıtıldı

Üniversitemizde yeni bir bilgi ağı olan İnfolla tanıtıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Güvenç ile akademik ve idari birim yöneticilerinin katıldığı toplantıya konuşmacı olarak Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Dr. Adnan Tekşen katıldı.

Tekşen İnfollayı; “Mevcut internet bazlı bilgi kaynaklarına alternatif olarak geliştirilmiş özgün bir web projesidir.” şeklinde tanımladı. İnfolla’nın bilgi değeri taşıyan her konuda yazılmış kaliteli makalelerin anlamsal bağlaçlarla oluşturduğu eşsiz bir bilgi ağı da olduğunu belirten Tekşen, sloganlarından birinin de “Ansiklopediden Öte” şeklinde olduğunu ifade etti.

İlişki bazlı bilgi ağı olan İnfolla, toplumun her kesiminden gelebilecek bilgi taleplerine ücretsiz olarak cevap vermektedir.

İnfolla’nın getirdiği bir yenilik de navigasyon panelini içermesi. Kişi bu panel sayesinde aradığı bilginin ilişkili olduğu birçok bilgiye de ulaşabilecek.

Toplantının sonunda üniversitemizin yöneticileri de Tekşen’e, İnfolla ile ilgili sorularını ve önerilerini ilettiler.