-
Konferans: Erasmus+ K171 Akademik Personel Hareketliliği ...
-
“Sanatla Buluşan Kadınlar: Ebru Deneyimi” Etkinliği ...
-
Üniversitemizde ÖSYM İl Sınav Koordinasyon Toplantısı ...
-
13. Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi
-
Üniversitemiz Türk Mutfağı Haftası Etkinliklerine Katılım ...
-
Üniversitemizde “Macbeth” Oyunu Sahnelendi
-
Üniversitemizde “Kilis Çalıştayı” Gerçekleştirildi
-
Üniversitemizde “Kilis Çalıştayı” Açılış Programı ...
-
Rektörümüz Prof. Dr. Zekeriya Akman, 19 Mayıs Kutlama ...
-
Üniversitemiz Öğrencisi Muine Necib'den Türkiye Finalinde ...
-
Öğrencilerimizden YURTLİG Bilek Güreşi Türkiye ...
-
Tiyatro Gösterisi: Macbeth
-
III. Uluslararası Mercidabık Kongresi Tamamlandı
-
Kilis Çalıştayı
-
Vali Kalaylı ve Rektörümüz Akman'dan Anlamlı Ziyaret
Üniversitemizde “Şair-Sosyolog Ziya Gökalp” Başlıklı Konferans Gerçekleştirildi
Üniversitemizde “Şair-Sosyolog Ziya Gökalp” Başlıklı Konferans Gerçekleştirildi
Üniversitemiz Edebiyat ve Kültür Topluluğu tarafından, İnsan ve Toplum Bilimleri Konferans Salonu’nda, Türk düşünce hayatının önemli isimlerinden Ziya Gökalp’ın hayatı, fikir dünyası ve edebî yönünü ele almak amacıyla “Şair-Sosyolog Ziya Gökalp” başlıklı konferans düzenlendi. Programda konuşmacı olarak yer alan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Kanter, Ziya Gökalp’ın Türk düşünce tarihi içerisindeki yeri, sosyolojik yaklaşımı ve edebî kişiliği üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Konuşmasında Ziya Gökalp’ın bir düşünce insanı olmasının yanı sıra toplumu anlamaya ve dönüştürmeye çalışan önemli bir fikir adamı olduğunu ifade eden Kanter, Gökalp’ın şiirleri, fikir yazıları ve toplumsal meseleler üzerine geliştirdiği düşünceler üzerinden kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.
Konferansta, Ziya Gökalp’ın Türk modernleşmesi, kültür, millet ve toplum anlayışına ilişkin görüşleri de ele alınırken, fikirlerinin Türk düşünce ve edebiyat dünyasındaki etkisine dikkat çekildi.
Program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.


















