-
Üniversitemizde “Macbeth” Oyunu Sahnelendi
-
Üniversitemiz Türk Mutfağı Haftası Etkinliklerine Katılım ...
-
Üniversitemizde “Kilis Çalıştayı” Gerçekleştirildi
-
Üniversitemizde “Kilis Çalıştayı” Açılış Programı ...
-
Rektörümüz Prof. Dr. Zekeriya Akman, 19 Mayıs Kutlama ...
-
Üniversitemiz Öğrencisi Muine Necib'den Türkiye Finalinde ...
-
Öğrencilerimizden YURTLİG Bilek Güreşi Türkiye ...
-
Tiyatro Gösterisi: Macbeth
-
III. Uluslararası Mercidabık Kongresi Tamamlandı
-
Kilis Çalıştayı
-
Vali Kalaylı ve Rektörümüz Akman'dan Anlamlı Ziyaret
-
Üniversitemizde "2025-2026 Cübbe Giyme Töreni" ...
-
Üniversitemizde “2025–2026 Akademik Yılı Genel Mezuniyet ...
-
Rektörümüz Akman, "Fikir Sahnesi: Dijital Zihinler 2.0" ...
-
III. Uluslararası Mercidabık Kongresi Açılış Programı ...
Üniversitemizde “Macbeth” Oyunu Sahnelendi
Macbeth, Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşan Tiyatro Oyuncuları Topluluğu tarafından sahnelendi. Dr. Öğr. Üyesi Gülten Silindir Keretli yönetmenliğinde hazırlanan oyun, Rektörlük Konferans Salonu’nda tiyatroseverlerle buluştu.
İskoçya’da geçen eser, iktidar hırsının birey üzerindeki etkilerini konu aldı. Oyunda; Macbeth’in cadıların kehanetleri sonrasında tahta ulaşma arzusu uğruna yaşadığı dönüşüm ve bu süreçte ortaya çıkan vicdan, korku ve suçluluk temaları işlendi. Lady Macbeth karakterinin yönlendirmesiyle kralı öldürerek tahta çıkan Macbeth’in yaşadığı iç çatışmalar ve güç hırsının yol açtığı yıkım sahneye taşındı.
Üniversitemiz öğrencilerinin görev aldığı oyunda sahne tasarımı, kostüm uygulamaları ve oyunculuk performansları izleyicilerin ilgisini topladı.
Etkinlik, üniversitemizde yürütülen kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında öğrencilerin tiyatro alanındaki çalışmalarını sergilemelerine katkı sundu.




















