Üniversitemizde 12 Mayıs Hemşireler Günü Kapsamında Etkinlikler Düzenlendi

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olan “12 Mayıs Hemşireler Günü” kapsamında, Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen etkinliklerde, Hemşirelik Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri bir araya geldi.

Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Memet Kule, Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ebru Öztürk Çopur, fakülte yönetimi, öğretim elemanları, idari personeller ve Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte, Uluslararası Hemşireler Konseyi (ICN) liderliğinde küresel sağlık gereksinimleri temel alınarak 2022 yılı için belirlenen “Hemşireler Öncü Bir Ses-Küresel Sağlığı Güvence Altına Almak İçin Hemşireliğe Yatırım Yapın ve Hemşirelerin Haklarına Saygı Gösterin” başlıklı ICN teması doğrultusunda öğrencilere sunumlar yapıldı.

Etkinlik sonrası bir araya gelen öğrenciler Karataş Kampüsü’nde müzik eşliğinde eğlenerek kutlamalar yaptı.