KİTAM Müdürümüz TRT Çukurova Radyo Programı’na Katıldı

KİTAM Müdürü Doç. Dr. Fatih Bektaş, TRT Çukurova Radyosu’nda katıldığı programda, Kilis Tarihi ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi (KİTAM) hakkında bilgiler verdi. Bektaş, KİTAM’da yer alan arşiv vesikalarının, yazma eserlerin ve görsel ve basılı materyallerin ilgili bölüm ve anabilim dallarındaki lisans ve lisansüstü öğrenciler için açık olacağını ifade etti.  Bu bağlamda KİTAM’ın Kilis tarihi ve kültürü hakkında araştırma yapmak isteyen araştırmacılar ve öğrenciler için zengin bir arşiv sağladığından ve bilimsel çalışma ortamı sunduğundan bahsetti.

KİTAM’ın kuşakları bir araya getirebilme işlevini vurgulayan Bektaş, içinde hizmet verilen otantik mekânın, kültür turizmi vasıtasıyla şehre gelen ziyaretçilere Kilis hakkında bilgi sunma bağlamında etkili olduğunu ifade etti.  Bu bağlamda KİTAM’ın, akademik alanda önemli eserler üretmekle birlikte şehrin kültürel hafızasını ortaya çıkararak kültür ve turizm hayatına da katkı sağlamayı hedeflediğini vurguladı.

Bektaş, programın sonunda herkesi KİTAM’a beklediklerini söyledi ve nazik davetlerinden dolayı program yapımcılarına teşekkür etti.