Dünya Kütüphane Haftası

Üniversitemiz ile İl Halk Kütüphanesi işbirliği ile 48. Kütüphane Haftası kutlandı.

Yapılan program çerçevesinde Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda İstanbul Süleymaniye Kütüphanesi Emekli Müdürü Nevzat Kaya Kütüphane Haftası ile ilgili konferans verdi. Düzenlenen konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Konferans sonunda Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdinç Gülcü, Nevzat Kaya’ya plaket takdim etti.

Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan diğer bir faaliyet ise 30 dakikalık kitap okuma etkinliğiydi. Bu etkinlik kapsamında halkın ve öğrencilerin katılımlarıyla Recep Tayyip Erdoğan Meydanı’nda ücretsiz kitap dağıtımı yapılarak, 30 dakika kitap okundu.