Prof. Dr. Alâeddin YAVAŞCA Üniversitemizde

Türkiye'nin ufkundan bahsetmeyi düşündüğümüz zaman aklımıza Yunus Emre, Mimar Sinan, Itrî,  İsmail Dede Efendi, Fuzulî gibi sanatçılar geliyor. Çünkü sanatın ve hayallerin ufku sonsuzluktur. Kilis'in ufkundan bahsettiğimizde Alâeddin YAVAŞCA'nın burada doğduğunu bilmek ve onunla aynı zamanı paylaşmak gelecek için bize umut veriyor.

Türk Müziği'nin yaşayan en büyük üstadı Alâeddin YAVAŞCA'yı Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde  ağırlamak bu açıdan gurur verici. Zira bilimin kaynağı sanat ve düşüncedir. Yahya Kemal'in dediği gibi "İnsan bu dünyada hayal ettiği müddetçe yaşar."

Ruhunda sanat ve bilim gibi hayatın iki büyük değerini mezc etmiş Alâeddin YAVAŞCA'nın Kilis'e açacağı nice ufuklar var.

Bu ufuklara bir adım yaklaşmak için Kilis'te bir konservatuvar açma fikrimizi kendisine açtığımda gözlerinde memleketi için güzel şeyler hayal etmenin ışıltısını gördüm.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'ni kurulduğu günden bu yana destekleyen Alâeddin YAVAŞCA ve eşi Ayten YAVAŞCA Hanımefendi'ye nazik  ziyaretlerinden dolayı en samimi teşekkürlerimi sunuyorum.

Prof. Dr. Mustafa Doğan KARACOŞKUN