Üniversitemizde Kütüphane Haftası Farklı Etkinliklerle Kutlandı

Üniversitemizde 52. Kütüphane Haftası bir dizi etkinlikle kutlandı. Etkinliklerden ilki üniversitemiz kütüphanesinin Kilis Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Geçmişten Günümüze Kilis konulu fotoğraf sergisi oldu. Sergide Kilis ile ilgili Osmanlıca eserlerin yanı sıra kütüphane bünyesinde yer alan Kilis Araştırma Merkezi hakkında bilgilendirme yapıldı. Daha sonra ise öğrencilere Sıra Dışı Okurlar belgeseli izletildi.

Etkinliklerden diğeri ise Kitap Okuma Sevgisi paneliydi. Rektörlük konferans salonunda düzenlenen panelin panel başkanı üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Türer, panelistleri ise Doç. Dr. Hüseyin Doğramacıoğlu, Yrd. Doç. Dr. Erdinç Gülcü ve Yrd. Doç. Dr. Metin Ceylan idi.

Panelde öncelikle Prof. Dr. Osman Türer kitap sevgisi ile ilgili bir konuşma yaptı. Daha sonra ise Yrd. Doç. Dr. Erdinç Gülcü geçmişten günümüze kütüphaneler konulu bir sunum yaptı.  Kütüphaneciliğin yasal dayanakları konusunda sunum yapan Yrd. Doç. Dr. Metin Ceylan’ın ardından ise Doç. Dr. Hüseyin Doğramacıoğlu kitap okuma sevgisi ile ilgili sayısal verilere dayanan bir sunum yaptı.

Panelin sonunda panel başkanı ve panelistlere Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı tarafından çiçek takdim edilirken, kütüphaneyi en aktif şekilde kullanan personellere ödül verildi.  Ödüller akademik personel arasından Arş. Gör. Özgül Ekinci’ye, idari personel arasından Taşıt İşletme Müdürlüğü personeli Cihan Çavdar’a, öğrenciler arasından ise Zeynep Korkmaz’a verildi.

Kütüphane haftası kapsamında son olarak düzenlenen etkinlik ise Kilis Kültür Evi’nin bahçesinde düzenlenen kitap okuma etkinliğiydi. Burada ise öğrencilere öncelikle simit ve çay ikram edildi daha sonra ise öğrenciler birer kitap seçerek burada okudular ve okudukları kitaplar üniversitemizin Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından öğrencilere hediye edildi.