Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İsmail GÜVENÇ’in Engelliler Haftası Mesajı

Engellilik, doğuştan ya da sonradan geçirilen bir kaza veya yaralanma neticesinde vücudumuzun bir kısmının işlevini yerine getiremiyor olması halidir.  Diğer toplumlarda olduğu gibi bizim toplumumuzda da birçok engelli insanımız bulunmaktadır. Bizlere de engelli durumunda bulunan insanlara yardımcı olmak konusunda birçok görev düşmektedir. Biz üniversite olarak engelli öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın yaşadıkları zorlukları engelsiz üniversite birimimiz aracılığıyla gidermek ve onların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak yalnızca kurumların değil birey olarak hepimizin görevidir. Şunu unutmamalıyız ki engelli olmak bir kusur ya da bir tercih değildir. Ancak engelliye engel olmak büyük bir kusurdur.

Bu duygu ve düşüncelerle 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın toplumda yeterli bilincin oluşmasına katkı sağlayacak bir hafta olmasını diliyor, engelsiz bir yaşam diliyorum.