Üniversitemizde Kitap Okuma Etkinliği

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Dünya Kitap Günü ve Kütüphaneler Haftası kapsamında kitap okuma etkinliği düzenlendi.

1995 yılında Barselona'da toplanan Dünya Yayıncılar Birliği Kongresi, 23 Nisan gününün her yıl 'Dünya Kitap Günü' olarak kutlanmasını kararlaştırmış ve aynı yıl UNESCO tarafından da 23 Nisan 'Dünya Kitap Günü' olarak kabul edilmişti.

Kitabın ve okuma alışkanlığının önemini dünya çapında vurgulamak, okumayı özendirmek; yayına, yayın hakkına, düşünce ve ifade özgürlüğüne saygıyı teşvik etmek; kitabın, uluslar arasında kültür alışverişini sağlayan, karşılıklı anlayış ve hoşgörüyü geliştiren niteliğiyle de dünya barışına hizmet etmek amacıyla kabul edilen bu gün, Üniversitemizde de kutlandı.

Üniversitemiz Kütüphanesi’nde düzenlenen etkinliğe Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ali Can, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mücahit Karacif ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yaklaşık bir saat süren kitap okuma etkinliğinin sonunda öğrencilere kitap hediye edildi.